New: Freddie Dickson

Umesto klasične plejliste koju puštam kada su dani ovako kišoviti i namenjeni samo za krevet i čaj, ovoga puta sam se potrudio da pronađem nešto novo, i mislim da sam uspeo: Freddie Dickson je mladi pevač/tekstopisac iz Londona, i ovih dana je izašao njegov debi EP Shut us Down, sa svoje četiri pesme ovaj EP je sasvim dovoljan da vam ulepša kišno popodne.
Prva stvar koja možete da primetite jeste da se ovaj mladić ne libi da iskaže emocije i njegov baršunast glas vas iznenadi onda kada mislite da je dosegao limit, uz odlične tekstove i, možda na momente, mračne instrumentale, stvara letargičnu atmosferu koja, na neki čudan način, prija. Mnogi kritičari ga predstavljaju kao mušku verziju Lane Del Rey, od čega smatram da treba da pobegnete prilikom slušanja i poslušate EP distancirani od ovog poređenja.

Kao što sam već pomenuo, EP se sastoji iz četiri pesme: Shut us downThe endRed Eyes i Got a little soul, i u potpunosti ga možete poslušati ovde,  a ja vas ostavljam da u nastavku večeri uživate uz ovog talentovanog momka.

 

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: