Artist of the week: Arctic Monkeys

arctic-monkeys1

Arctic Monkeys su, slobodno mogu da kažem, jedan od mojih omiljenih bendova I K A D A. To je bend koji pratim od samog početka, i emotivno sam vezan za sve u vezi sa njima(tako da se spremite na dug post!).
Sećam se još kad sam u šestom razredu(2006.)  stavljao kao status  na fejsbuku naziv njihovog debi albuma Whatever people say I am, that’s what I’m not  (molim vas nemojte prestati da nas čitate zbog ovoga, mladost-ludost)! Sad kad ste potisnuli ovaj secondhand embarrassment, možemo da nastavimo.
Dakle, bend izbacuje svoj debi album i mali Mario se zaljubljuje odmah nakon slušanja I Bet You Look Good on the Dancefloor

Mislim, koliko je ta pesma dobra?!! U svakom slučaju pošto se tu nalaze još i The view from the afternoon , Fake Tales of San Francisco, Dancing Shoes, Mardy Bum itd. (ukoliko ih niste nikad čuli, vreme je da idete na Youtube odmah!) ne mogu da odlučim koja mi je omiljena pesma sa ovog albuma. Uvek sam hteo da skupim hrabrosti i da kažem nekome GET ON YOUR DANCING SHOES YOU SEXY LITTLE SWINE! Whatever you say I am, that’s what I’m not je, sasvim očekivano, napravio pravi (mardy) BUM kako kod publike tako i kod muzičkih kritičara, te je osvojio i famozni Mercury Prize, i uvršten je u mnoge top liste najboljih albuma ikada.

Dalje, 2007. bend izbacuje, ništa manje zapažen i ništa manje meni drag,  Favourite Worst Nightmare.  Doduše, bend se jeste udaljio od svog prethodnog, nešto tvrđeg zvuka, ali pesme su podjednako dobre-setimo se samo Fluorescent Adolescent, koja je onako, skoro pa himna. Tu su još i Brianstorm (ne, ne liči na Seven Nation Army šta god svi govorili), Only Ones who know, Do me a Favour i, meni posebno draga, Teddy Picker.

Posle dve godine (kao da su bile dvadeset dve) bend se vraća sa Hambug, gde se može primetiti da je bend proširio opseg tema o kojima piše i način na koji to radi. Album je, ne lošiji, ali dosta drugačiji od svoja dva prethodnika, možda zbog toga i ne toliko komercijalno popularan. Meni svakako drag, zato što mislim da kad bi oni samo podrigivali na celom albumu ja bih ga svakako slušao na replay jer-Arctic Monkeys.


Opet, posle dve godine (momci, morate stvarno da prestanete to da radite, zašto niste kao Rihanna, svakog meseca po nešto), dolazi Suck It And See koji po mišljenju mnogih, predstavlja zaokret od 180 stepeni kod Alexa i ekipe, ali je svejedno odlično prihvaćen. Iskoristiću ovo da napomenem, da je Suck it and See skinuo Born This Way od Lady Gage sa mesta broj 1, molim lepo.
Pored Don’t sit down ’cause I’ve moved your chair, singla koji je najavio album tu su i Black Treacle, The Hellcat Spangled Shalala, ali moja omiljena pesma sa ovog albuma je definitivno Brick by Brick.

A sada, nešto nevezano za muziku benda ali svakako nešto što im je donelo medijsku pažnju: veza frontmena Alexa Turnera i p r e s l a t k e Alexe Chung.

Pod jedan: oni su najslađi par ikada.
Pod dva: oni su najslađi par ikada.
Pod tri: vidite kuda ovo ide.

Koliko ljudi se na planeti molilo da se oni venčaju i budu savršeni par?

Ali nažalost Alex i Alexa (pogledajte čak su im i imena kompatibilna!) nisu više zajedno i kako se osećamo povodom toga:

Elem, još jedan razlog zbog kojeg je vredno spomenuti bend ove nedelje je to što su premijerno na koncertu u Kaliforniji izveli novu pesmu Do I wanna Know?, a ujedno su potvrdili i izlazak novog albuma u toku 2013. (kao da ova godine već nije dovoljno savršena što se muzike tiče!). Dok nas bend ne obraduje studijskom verzijom pesme možemo samo da uživamo i osetimo delić atmosfere sa svirke:

Zaključak: Artcic Monkeys su predobar bend i da ne raspravljam o ukusima, ali ih svakako morate voleti, oni su U N I V E R Z A L N O savršeni!

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

2 responses to “Artist of the week: Arctic Monkeys

  1. AlyssaK

    *aplauz!!!*
    *josh jedan za gifove!!!*
    *minut cutanja za alexu i alexa*
    sjano si ovo odradila 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: