Spotlight: The 1975

The 1975 su nove indie / alternative slatkice koje nam dolaze iz Mančestera. Priča o tome kako su dobili ime je sledeća: frontmen  benda Metju Hili je čitao staru knjigu takozvane Beat poezije i na koricama naišao na natpis “June 1. The 1975″  koji je napisao njen prethodni vlasnik. Knjiga je sadržala i oproštajno pismo prethodnog vlasnika u kojem je opisano njegovo gubljenje razuma i na Metjua je to ostavilo veoma emotivan utisak.

E sad, dok je ova priča prilično mračna, muzika 1975 je sve samo ne to. Oni su slušljivi i njihove pesme lako ulaze u uši, videćete i sami da ćete zateći sebe kako pevušite Chocolate danima pošto ste je prvi put čuli.

Osim što su same pesme catchy, i njihovi naslovi prilično odvlače pažnju i zainteresuju vas da ih poslušate. Mislim, imamo ChocolateYouThe CitySex… Razumete o čemu pričam? Možda je trik u njihovoj odsečnosti, ali znam da mene prvu najviše privuku naslovi pesama koji se sastoje iz samo jedne dobro odabrane reči. Možda su to samo moji minimalistički nagoni, ne znam.
Sve u svemu, The 1975 polako postaju vođe čopora gitarskih bendova koji se pojavljuju poslednjih par godina i kritika ih je već etiketirala kao bend koji ćete moći da volite ili ne volite, ali da baš i nećete moći da ih izbegnete u budućnosti, između ostalog zbog njihovih zaraznih pesama.
Za sada sviraju samo u odabranim klubovima širom Evrope i, da se ja pitam, volela bih da tako i ostane, međutim, sve naznake govore da će postajati sve poznatiji i poznatiji vremenom. Videćemo kako će to sve izgledati kada objave svoj debi album na jesen ove godine.

Za kraj vas ostavljam sa You koja je moj favorit. Prilično je prikladna za letnje plejliste!

It’s my party / And I’ll cry to the end

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: