Spotlight: Soundavenue

Ove nedelje imamo specijal Spotlight-a: predstavljamo vam autore ovog bloga… Dobro, predstavljamo sami sebe.
Verovatno ste se zapitali koje dvoje idiota imaju vremena da pišu sve ove postove, e pa, to je ovaj dinamičan duo (ako se dinamičnim može nazvati to što sedimo za tastaturama i kucamo dugačke postove o muzici): drago nam je, mi smo Sofija i Mario. Prosto da ubuduće ne bude bilo zabune oko toga ko piše koji post i ko uopšte stoji iza njih, odlučili smo da vam se predstavimo.
Ako ste se pitali kako nam je ingeniozna ideja o pokretanju bloga pala na pamet i ako ste mislili da je to proizvod višemesečnog planiranja, prevarili ste se:

Dokaz

Dokaz

…vrlo diplomatski.
Kao što možete da vidite, ni sami nismo očekivali da će ovaj blog da potraje, međutim, brzo smo uvideli da nam pisanje istog može biti i više od prokrastinacije učenja i shvatili smo da je to nešto u čemu uživamo.
Pa da nas konačno i upoznate!

Sofija in her natural habitat

Da ovo sve ne bi bilo uvrnuto (ili makar da bude što manje uvrnuto moguće) ja, Mario, napisaću vam nešto o Sofiji, dok će lepša polovina bloga napisati nešto za mene. E, ovako: Sofija je muzika i muzika je Sofija. Ono po čemu ste možda mogli i da primetite razliku u postovima (a nailazili smo i na slučajeve kada ste nas brkali!) jeste što Sofija piše srcem. Sofija živi muziku. Svakako ste shvatili da Sofija voli The National (i treba da podržava bend svoga muža Meta Bernindžera), ali Sofija pokriva širok spektar izvođača različitih žanrova, i stvarno je neko ko zna puno o muzici (nekad vas to zaplaši, a nekad fascinira). Kada ne piše blog, Sofija gleda na koje festivale neće otići ili govori NE MOGU iako svi znamo da ona može sve jer je žena-majka-kraljica. Šalu na stranu, ona je jedna od malo osoba koje znam, a da gaji kulturu odlazaka na koncerte, koliko god je to moguće, jer je videti omiljeni bend uživo poseban doživljaj, i to se oseti u njenom pisanju. Pored muzike, Sofija je i ekspert za filmove i serije, i nema tog filma za koji ona nije makar čula. Njenom strastvenom pisanju možda doprinosi i činjenica da je večiti (i ponosni) fangirl. Sofija je takođe veoma sposobna da iskopa sve i svašta pa ste tako na našem blogu mogli pročitati recenzije albuma kao što su Trouble will find me ili The Weight Of Your Love, i pre nego što su zvanično izašli (uzmimo u obzir da album Editorsa JOŠ UVEK nije izašao). Ako želite da je rasplačete postavite joj pitanje KOJI TI JE OMILJENI BEND?! ali uglavnom kada bi morala da bira to bi bili otprilike negde The National, Radiohead, Editors, Interpol, Manic Street Preachers-a sada BOW DOWN njenom savršenom muzičkom ukusu (volim trenutak kada shvatim da nam se 85% muzičkog ukusa poklapa i onda se osećam ponosno, da toliko ima dobar muzički ukus!). KAO DA OVO SVE NIJE DOVOLJNO, Sofija se bavi i fotografijom koju će, svi verujemo u to, upisati, a ja, kao i odabrani koji su videli njene radove, prave radove, mogu da posvedoče o ogromnom talentu koji ova devojka nosi u sebi (meni su njene fotografije redovno pozadina za desktop). Mislim da je ovo sasvim dovoljno i da Sofija neće naći nešto zbog čega bi mi opalila šamar (ponovo). Pozdrav.

“GLUPAČO NISI TI U PRAVU, JA SAM!” “NE, IDIOTE, TI NIKAD NISI U PRAVU!”
…upravo sam vam jezgrovito dočarala Mariove i moje svakodnevne razgovore. Međutim, iako se svakodnevno svađamo (mislim, kobajagi svađamo), on je osoba sa kojom je uvek super provoditi vreme jer:
a) užasno mnogo priča i ako ste osoba koja je inače ćutljiva i ne voli sama da nameće teme za razgovor, ne brinite – Mario će se pobrinuti da vas uključi u zanimljive rasprave
b) uvek ima da vam preporuči dobru humorističku seriju
c) dešavaju mu se stvari koje su materijal za scenario za neki sitkom i on će uvek hteti veoma verno da vam ih prepriča
i, konačno,
d) neverovatno je zabavan. To zvuči prilično izlizano, ali istina je! Izazivam vas da provedete 15 minuta u njegovom društvu i da se kladite sa mnom da se nećete nasmejati. Izgubićete opkladu, verujte mi.
Takođe, ako želite da pogledate odličnu predstavu, a prosto ne znate šta da odaberete sa aktuelnog repertoara – Mario će vam pomoći. Spoj ljubavi prema pozorištu i njegovog istančanog osećaja za organizaciju i njegove maštovitosti će mu, sigurna sam, obezbediti mesto na Fakultetu dramskih umetnosti. (kad budeš čitao ovo, želim samo da ti kažem da sam namerno ovo uradila, da ne bi bio dosadan sa tim da nećeš upisati fakultet koji želiš, UPISAĆEŠ, ZVANIČNO JE, NAPISALA SAM TO NA BLOGU.)
Naravno, ono što je bitna komponenta za nastajanje ovog bloga je naša povezanost preko muzike. Moglo bi se čak reći da smo srodne duše po tom pitanju… Ili ne. Zbog toga što nam se muzički ukusi ne poklapaju u potpunosti, oni nisu u savršenoj harmoniji, nego se nadopunjuju, što je možda i bolje. Sve u svemu, da nije njega, verovatno sada ne bih slušala gomilu opskurnih indi-pop bendova.
U svakom slučaju, Mario je jedna izuzetno svestrana osoba koja će, verujem, daleko dogurati u životu zbog svih svojih kvaliteta i stvarno je neko koga je lepo imati u životu.
Užasno sam cheesy, ali hej, rekao je da sam emotivna!

Na kraju, ostaje nam da zahvalimo svim čitaocima, ljudima koji nas šeruju i koji nam pružaju podršku i koji su omogućili da za manje od mesec dana dostignemo preko dve i po hiljade pregleda i da obećamo da ćemo ovaj blog samo unapređivati vremenom.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

3 responses to “Spotlight: Soundavenue

  1. sopoja.morc@gmail.com

    Pa jako ste mjau

  2. AlyssaK

    kada su vam prilozi zanimljivi i pishete o najboljim bendovima na svetu…ok, almost, add frank turner and you’re there xD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: