New: Ecstasy/ Joel Compass/ Tigerwing

Da bih izbegao da pišem gomilu postova o novoj muzicu, u ovom jednom predstavljam vam tri imena koja ćete tek da viđate, i uz čiju muziku ćete tek da uživate. Zajedničko za ova tri žanrovski sasvim različita imena( za svakog po nešto),  je što me svaki od njih podseća na nekog već renomiranog izvođača koji je osetno uticao na formiranje zvuka kod svakog od njih.

Pre svega: Ecstasy (možda i ne toliko novi ali svakako nepoznati). Dok slušate ovaj synth-pop/dream-grunge duo iz Londona (za promenu) u glavi vam konstantno odzvanja M83. Ali to vam svakako ne smeta jer takve genijalne muzike nikada nije na odmet. Takođe, iako žanrovski drugačiji, ja sam se nekoliko puta prilikom slušanja setio The Naked And Famous. Složićete se sa mnom da jedva čekate debi album, a do tada slušamo ono što nam je Ecstasy (bend!!!!) do sada ponudio.  Dve pesme koje bih ja izdvojio su Exhale i najnovija Teenage Coma, a ukoliko vam se ovo svidi svakako preporučujem da odete na njihov Soundcloud i preslušate ostatak pesama.


Drugi na redu je Joel Compass i već neko vreme razmišljam da pišem o njemu, a sada sam dobio i priliku. Možda nešto drugačije od dosadašnjih stvari koje smo objavljivali (za sad), on je odlična mešavina R&B zvuka koji možemo doživeti danas još samo kod nekih muških izvođača, na primer Frank Oceana, i Joel neodoljivo podseća na Franka u pojedinim momentima. Fucked Up je autobiografska pesma, iskrena, prožeta krivicom i kajanjem ali dovoljno zarazna da ne padne u zaborav.

Poslednja, ali ne najlošija je Tigerwing. Tigerwing je u grupi izvođača koju
ćete voleti do srži, ili će vam biti bez veze i dosadna, nešto poput Björk ili u novije vreme Grimes. Može vam biti bizarno, i naporno, a može vas s druge strane, zavesti i uvući u posebnu, do neke mere klaustrofobičnu, atmosferu koja se stvara tokom slušanja pesama kao što su The Hunt ili Ophelia: naizgled nasumično isprekidani, napaćeni vokali, čudan sklop beat-ova, možda iritantni instrumentali na kraju se spoje u Tigerwing i iz tih nekoliko zasebno aprijatnih stvari ispliva neosporni talenat koji možete poslušati i u Weight of Want. Prosudite sami da li ste raspoloženi za ono što donosi Tigerwing, a ukoliko vam je dan lepršav i veseo ovaj post se za vas završava ovde.Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: