New: Laura Welsh

Jednostavno i melodično-eto ako bih morao da objasnim nekome u dve reči muziku koju stvara, relativno nova, Laura Welsh. Voleo bih da napomenem, da će ova nedelja biti all-female, dakle u potpunosti će biti (ili barem većinski) posvećena ženskim izvođačima-što renomiranim,  što onim čija će muzika tek da ovlada vašim ušima. Kada sam je slušao prvi put, primetio sam sličnost u (nekim) pesmama sa Lykke Li u smislu suptilnih instrumentala i sirovog, prelepog  vokala. Prva pesma Ghosts je skinuta sa interneta i teško je da je negde možete poslušati, ali Welsh je to odlično nadomestila sa Hollow Drum.

The way you repeat any opportunity until I come undone/ It’s the sound of our hearts getting louder beating like a hollow drum, Laura se ne boji da otkrije sve.

Ništa manje emotivna i jednako ranjiva pesma Unravel i Laura strikes again: I know I’ve made some mistakes/ but I’ll be different you’ll see/ I’ll give in, tell me how /I keep falling. Jednostavna produkcija i iskren lyrics, omogućavaju da Laura stvori intimnu atmosferu i ruši sve barijere.

Poslednje što nam je Laura darovala je pesma Cold Front za koju je spot izašao sinoć (koji je fantastičan, videćete dole). So could we alter the lies?/ Could we open the night?, Laura je stvarno genijalan tekstopisac i ako ni zbog čega drugog zaljubićete se u njenu muziku zbog toga. Bez straha da iskaže sve emocije, jednostavne melodije i nežan vokal savršeno se stapaju u talentovanu i lepu Lauru Welsh, i zbog toga mi je drago što sam odabrao da pišem upravo o njoj.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: