New: Foxes

Slatka Luiza Rouz Alen, poznatija pod pseudonimom Foxes nam dolazi iz Londona (ovo sa dobrim muzičarima iz Londona ne samo da postaje pleonazam, nego već postaje dosadno, zaboga… Šalim se, šalim se, samo neka oni nastavljaju da se pojavljuju.) i ima svega 22 godine. Nažalost, za sada još uvek nema objavljen ceo album, ali je zato sarađivala sa bendom Fall Out Boy i njena pesma Youth se pojavljivala u megapopularnoj seriji Gossip Girl. Kakvi je uspesi tek očekuju kada objavi album, možemo samo da zamišljamo.

Međutim, medijsku pažnju je stekla ne zbog svoje autorske pesme, nego zbog kolaboracije sa rusko-nemačkim producentom Zedom. Clarity je meni recimo bila na ripitu danima, iako nije tip muzike koju obično slušam, i čak i sad kad je ponovo preslušavam imam osećaj da ću se vratiti na nju i da ću je opet slušati danima. Strašno je zarazna, ima lepu melodiju i refren koji je prilično zvučan – If our love is tragedy / Why are you my remedy / If our love’s insanity / Why are you my clarity – čujete? Ima nešto snažno u njemu, verovatno zbog tragedy / remedy i insanity / clarity rimujućih parova. Prosto odzvanjaju u ušima.

…da, definitivno ću se vratiti u fazu kad ću je opet slušati na ripitu.

Ako se i dalje dvoumite oko toga da li je vredna vaše pažnje, pogledajte je samo. Izgleda kao mešavina Zoi Dešanel, Lili Alen (sa kojom deli i prezime, hm) i Ane Friel. I pseudonim joj je Foxes. To čak i zvuči slatko. A i osim ovih površnih stvari, i muzika joj je neopterećujuća i lepa i – čoveče – kakav glas ima! Sa takvom lakoćom peva tako visoke tonove i glas joj zvuči zrelo, puno i kontrolisano. Da nije tako slatka, bila bih užasno ljubomorna na njene pevačke sposobnosti… Okej, koga lažem, svakako sam ljubomorna.
Ostavljam vas sa HomeYouth da se uverite u to da je stvarno vredna slušanja, pa da onda zajedno željno iščekujemo njen album!

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: