Top 5 ženskih izvođača koji čine ovaj svet lepšim

Evo je i top 5 lista u duhu all-female nedelje. Moram priznati da mi ovo nije bilo nimalo lako da uradim, pre svega zato što zapravo slušam malo ženskih izvođača (znam, znam, nimalo girl power sa moje strane, sramim se), a i, naravno, zato što je toliko žena ostavilo tragove na muzičkoj sceni i tehnički je nemoguće izdvojiti ih samo pet. Međutim, ovo je lista mojih pet miljenica.

5. Ellie Goulding

Jednom poslušate Eli i shvatite zašto se našla na ovoj listi. Prvo što sam čula od nje je bila njena obrada čuvene Your Song Eltona Džona i jednostavno sam odmah pala na njen neodoljivi glas kroz koji se provlači britanski akcenat. Pa ima li išta lepše od ljudi koji lepo pevaju i to sa britanskim akcentom? A i osim toga, dobila je veliki plus od mene što je obradila baš tu pesmu koju je pevao i Juan Mekgregor u mjuziklu Moulin Rouge, a njegovo izvođenje je zaista teško nadmašiti. Iskreno, njegovo izvođenje će mi zauvek biti omiljeno, ali mu se i Elino dosta približilo na skali omiljenosti.
Elem, neću vas ostaviti sa Your Song jer nije njena autorska pesma, nego sa Anything Could Happen koju je prosto nemoguće ne voleti. A i skroz ide uz ovo sunčano vreme koje nam je došlo posle groznog kišnog perioda!

4. Kate Bush

Ma šta mi je uopšte ostalo da kažem za ovu neverovatnu ženu? Osim da joj se izvinim što nije na prvom mestu moje liste iako zaista to zaslužuje (opet ona moralna načela, ha?), ali jednostavno smatram da moram još da je doslušam da bih je još više zavolela. I da zahvalim mami što me njena muzika prati čitav život (muzika Kejt Buš, ne moje mame… Mada i ona voli da zapeva uz nju, ne mogu da kažem.).
Neponovljiva je. To je sve što sam dostojna da kažem.

3. Norah Jones

Zašto nisam Nora Džouns, zapitala sam se očajnički toliko puta. Ali ne, ozbiljno, zar ona nije udžbenički (prilično sam sigurna da to nije reč, ali ćutite) primer savršene žene? Smerna i prelepa sedi za klavirom i peva svoje džez pesme savršenim glasom.
Noru Džouns slušate, u savršenom scenariju, dok sedite u svom toplom domu sa čašom vina u rukama i gledate zamišljeno kroz prozor. Ili pišete.

2. Florence Welch 

Nemam šta da dodam na Mariov odličan post o ovoj magičnoj ženi, osim možda postavim Shake It Up i da vas ostavim da se podsetite koliko je prokleto dobra ta pesma.

1. Regina Spektor

Konačno, moja najomiljenija žena na svetu! Zašto baš ona? Možda zato što mi je cela divna i kao da je izašla iz neke ruske narodne bajke (ne znam kakve su ruske narodne bajke, ako nisu lepe i nenasilne, nemojte da mi kažete) i jednostavno bih uvek mogla da je slušam, nikad nemam faze kada mi ne odgovara.
Tako sam predvidiva, još jedan ženski izvođač za klavirom! Ali hej, ne možete me kriviti, žene i klavir su uvek odličan spoj. I ne kažem to zato što ga i sama sviram.
Poslušajte Us i recite mi da nisam u pravu.

 

 

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: