New: Chlöe Howl

Chlöe Howl spada u onu grupu (relativno) novih izvođača i već neko vreme razmišljam da pišem o njoj, ali nakon što sam pre nekoliko minuta odgledao spot za njenu pesmu No Strings u kojem nosi majicu Velvet Underground odluka je definitivno pala. Iako ima 17 godina (!), Chlöe peva nešto zrelije od svojih vršnjakinja i kada očekujete neku baladu o vezama i odnosima iz perspektive tragično zaljubljene devojčice Howl vas pogodi u facu sa Fuck your no strings/And your ‘hey I’ll ring’/ But I’m, but I’m imagining things i u nastavku You can’t win at all/ And the trouble with no strings is you can only fall.  Da stvar, u ovom slučaju, bude još bolja,  Chlöe se malo igra sa tekstom: You know sometimes I think you’re so immature/ Don’t know what trip you’re on/ Don’t even know if I’m the right sex/ You don’t even know if I’m the right sex, do ya? Je l’ Howl govori ono što sve devojke misle o momcima?  Prosudite sami.

Rumour je pesma u kojoj Howl govori o svim stvarima koje su ovih dana česte u životima mladih: trudnoća maloletnica, droga, trošenje džeparca na alkohol, nemogućnost da izađete iz veze u kojoj vam više nije lepo, i na kraju svake od ovih soap opera Chlöe kiselo dobaci Perhaps it’s just a rumour? 

Činjenica je da svet pop muzike trenutno prolazi kroz određenu krizu identiteta, ali UK je tu da nam pošalje keca iz rukava i donese nam sasvim drugačiji pop od, recimo Katy Perry, da ne kažem pravi pop. Upravo zato mi je drago da ova mlada devojka predvodi nove snage starog popa, a vas ostavljam da za kraj uživate uz nešto nežniju I Wish I Could Tell You.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: