New: Sophie/ Sirena/ Docks/ Verlaine/ Garlands

Sophie je misterija. Apsolutno se ništa ne zna: ni da li je duo, da li je samo devojka? Na sajtu samo piše da je trenutno u Londonu i da radi na novoj muzici. To svakako nije uticalo na to da se odlučim da pišem o Bipp, njenoj pesmi koja zvuči pomalo kao smelija Robyn, i verovatno je još jedna u nizu ekspanzije Grimes-alike izvođača. Bipp je super zarazna dance pesma sa čudnim beat-ovima, Whatever you’re thinking/ I can make it clearer ili Whatever you’re feeling inside/ I can make you feel better, I can make you feel better/ if you want to  je sve ukupno sasvim dovoljno da se ova muzička misterija nađe na Soundavenue.

Švedski pop je već poznat, i Sirena predstavlja još jednog pulena švedske produkcije, ne bih da se sad raspišem o tome, ostavljam vas da samo poslušate Love Is Not.

DOCKS nam dolaze iz Italije, a debi pesma Forever me neodoljivo podseća na neka ranija ostvarenja Foalsa. Oseti se i post-punk uticaj svakako, a nadajmo se da će se DOCKS nastaviti uspešno da surfuju na novim talasima indie-rock izvođača. Forever poslušajte ovde.

Verlaine su mix pojedinih pesama Coldplaya i Snow Patrola. Ovi momci dolaze iz Seattle-a, a njhov debi single Painted Lights je onaj klasični, sladunjav, guitar-pop, ali toga nikad dosta pa tako Painted Lights i So, tonight is all we have, to make this moment last možete poslušati ovde.

Oh just what do I have to do, to get my sweet loving from you? i Do i have to ask you once or twice to keep you for the rest, the rest of my life? pitaju se Garlands iz Brooklyn-a na njihovom debi singlu What Am I Gonna Do, slatkoj, 60’s surf-pop pesmi, koja je stvorena za jedne od onih The Perks Of Being a Wallflower momenata u kolima.

Iskoristio bih priliku takođe da napišem da će Soundavenue neko vreme da bude na pauzi, jer smo i Sofija i ja trenutno u velikim obavezama. Nadamo se da ćete nas čitati i nakon ove kratke pauze, i nadam se da smo vas makar opskrbili sa dovoljno muzike koja će vam ulepšati ove sunčane dane, hvala svima koji nas čitate. Pozdrav.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: