Top 5 Main Stage nastupa koje ne smete propustiti na ovogodišnjem EXIT-u!

Ostalo je još tačno 5 dana do početka ovogodišnjeg EXIT Festivala tako da je ova vanredna top 5 lista, u suštini, bila neizbežna. Iako nisam baš najbolje shvatio “revoluciju” koja mi deluje više kao “elektronizacija” festivala i njegova transformacija u jedan veliki DJ set, i dalje se mogu pronaći neki muzički dragulji koje nam je EXIT ove godine ponudio. Pre nego što počnem, neizbežno je da istaknem činjenicu da je EXIT Festival iz godine u godinu lošiji, svidelo se to vama ili ne. Uprkos tome, pokušaću da izaberem top 5 (i nekoliko gratis) nastupa ovogodišnjeg izdanja.

5. Diplo

Diplo vam je verovatno poznat još od ranije kada je sarađivao sa M.I.A. ili kao jedna polovina Major Lazer-a, a ukoliko nije-gde živite? Mislim da je Diplo jedan od najboljih DJ-eva/producenata današnjice i da njegov nastup ne bi trebalo da izbegnete. U svakom slučaju, malo filozofiranja, puno dobre muzike, i bili biste ludi ukoliko biste propustili potencijalno najveću žurku na festivalu, poslednjeg dana, 14. jula.

4. Nick Cave and The Bad Seeds

Iako mu nije prvi put na EXIT-u, ako računamo nastup sa Grindermanom 2011., Nick Cave će prvi put nastupiti sa svojim bendom Nick Cave and The Bad Seeds. Ne moram mnogo da pišem o njima, ako uzmemo u obzir da su neke njihove pesme opšta kultura, a njihov nastup 14. jula potvrđuje onu “najbolje za kraj”. Od bogatog repertoara, ne mogu da zamislim šta će Nick Cave i drugari sve da izvedu na tvrđavi, ali će sigurno svemu tome dodati i pesme sa novog albuma Push The Sky Away. Svakako nešto što morate čuti i videti, za ovo morate naći vremena!

3. Snoop Dogg aka Snoop Lion

Iskreno, dugo sam se kolebao da li da ga uvrstim ili ne. Na kraju sam se ipak pomirio sa činjenicom da Snoop Dogg (Snoop Lion ili koju već krizu identiteta preživljava) jeste jedno od najvećih imena na ovogodišnjem EXIT-u. Iako je kranje vreme da prosvetljenog Snoop Liona neko prosvetli da je njegova nova muzika očajna, uz nadu da će izvoditi svoje stare hitove, toplo preporučujem ovu, fo shizzle, dobru žurku.

2. Bloc Party


U moru DJ-eva i prevelikog potenciranja Dance Arene Bloc Party predstavljaju “stari EXIT”, odnosno nekako se najviše uklapaju u profil muzičara koje su organizatori dovodili nekada, i veoma mi je žao što nema mnogo više ovakvih bendova na festivalu. Ako uzmemo u obzir da je Silent Alarm jedan od najboljih debi albuma 21. veka, a da ga ostali albumi uspešno prate što se kvaliteta tiče, i da su jedan od vodećih savremenih indie-rock bendova, Bloc Party bi trebalo da se nađe na vašoj listi koncerata, tako da nemojte zaobići Main Stage 14. jula.

1. Atoms For Peace

U suštini nisam fan dovođenja ovakve vrste muzike na velike festivale (kao što je bio slučaj sa Portisheadom), za koju smatram da mnogo bolje zvuči i ima veći efekat ukoliko je u pitanju koncert u zatvorenom, ili intimni, koncerti manjeg tipa. Bez obzira na to ova super-grupa sa Thom Yorkom na čelu je MUST SEE ovogodišnjeg EXIT-a. Mnogima zapravo, s kojima sam pričao, Amok deluje dosadno i nisu preterano zainteresovani, ali biti na EXIT-u i ne otići na njihov koncert je kao biti u Parizu i ne otići do Eiffelove kule. Stoga očekujem da ćete 13. jula doći na Main Stage i ako ni zbog čega drugog, makar da posle možete da kažete da ste čuli i videli Atoms For Peace i Thom Yorka uživo.

Još neki nastupi koje ne bi trebalo da propustite, od kojih neki nisu na Main Stage-u:

Repetitor-Fusion Stage, nedelja, 14.07.

Rudimental Live-Main Stage, nedelja, 14.07.

Kate BoyDance Arena, četvrtak, 11.07.

Delilah-Fusion Stage, subota, 13.07.

Alice Russell-Main Stage, četvrtak, 11.07.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: