Top 5 letnjih pesama

Ništa ne moram da vam kažem, leto je tu i ovih pet pesama jednostavno moraju da se nađu na vašoj plejlisti!

5. Supergrass – Alright

We are young / We run free kažu Supergras i odmah poželite da ste na nekoj plaži sa prijateljima dok vam ovo ide u pozadini. Napolju je četrdeset stepeni ali vi se zabavljate, mladi ste, leto je i niste u obavezi da radite ništa osim da se provodite najbolje što možete.

4. The Vaccines – I Always Knew

Vaksinsi generalno imaju taj neki letnji prizvuk u pesmama. Međutim, I Always Knew možda nije očigledan izbor super zabavne letnje pesme, ali zar vam ne stvara u glavi neki scenario koji se dešava jedne prijatne letnje večeri dok sedite na plaži (hm, opet plaža) sa nekim ko će vas u jednom momentu ogrnuti flanelskom košuljom i reći vam ‘Cause it’s you, it’s always you, I always knew? Možda samo ja previše indi-film-scenarija stvaram u glavi, ali ne možete poreći da je ova pesma totalno letnja.

3. Stereophonics – Dakota

Oh, okej, ova pesma je letnja u smislu da se zamislite na nekom letnjem muzičkom festivalu kako skačete i urlate njene lirikse iz dubine duše (pogotovo početak je vrlo letnji – Thinking back, thinking of you / Summertime, think it was June) zajedno sa masom ljudi koja oseća isto što i vi u tom momentu. Pustite Dakotu, zatvorite oči i zamislite sve to. Jeste se naježili?

2. Oasis – Don’t Look Back In Anger

Ova pesma vrišti lenji letnji dan. Ležite u ležaljci u dvorištu i ne planirate da radite apsolutno ništa, čak ni da se sklonite sa vrelog sunca. Čak vas mrzi i da izađete negde sa prijateljima pa ih pozovete da sa vama leže u vašem dvorištu da zajedno ne radite ništa. Započinjete revoluciju iz svog kreveta.

1. The Libertines –  Don’t Look Back Into The Sun

Postoji li pesma koja je više leto od ove? Tačan odgovor glasi ne. Ona obuhvata sve tipove letnjih pesama o kojima sam pisala kroz ovu top pet listu – ima osećaj i lenjeg letnjeg dana, i divljačke energije muzičkog festivala, i super letnjeg provoda sa prijateljima na plaži. Živeli Libertinsi, živelo leto!

Bonus letnja pesma! 

Swim Deep – King City

Nisam odolela da je ne postavim iako je prilično nova, ali poslušajte je, razumećete o čemu pričam kad kažem da je izrazito letnja.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: