Top 5 “power walk” pesama

…i ne, ne mislim na pesme koje puštate dok trenirate brzo hodanje. Mislim, molim vas, kao da bih ja pisala o sportu. Znamo se.
Mislim na pesme koje, kad ih pustite dok hodate, čine da se osećate moćno i kao… Da ste stavljeni na neku misiju. Ako ne razumete o čemu pričam, ubacite ovih pet pesama u vašu plejlistu i pustite ih sebi prvom prilikom kad budete šetali, pa ćete videti.

5. Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall

…takođe poznata i kao NAJSREĆNIJA PESMA NA SVETU. Prosto ne možete da budete neraspoloženi dok je slušate, a još kad je slušate dok hodate, prosto vam je ceo svet lep i vidite kako blokovi betona pod vašim nogama postaju raznobojni i želite svima na ulici da poželite dobar dan i da kupite buket cveća i date ga potpunom strancu. I stvarno ima dobar ritam za hodanje!

4. Kasabian – Underdog

Okej, ovo je već malo drugačija priča. Underdog vas stavlja u tu neku ulogu begunca, prosto poželite da obujete martinke, stavite kapuljaču na glavu i besno šetate kroz zabačene ulice. Noću. Posle oluje. I preskačete poneku ogradu. Onda se pesma završi i vi se nadate da niko nije primetio da ste u vašoj glavi na četiri minuta bili gnevni begunac.

3. Champagne Supernova – Oasis

Kada bih imala čitavu večnost, ne bih stigla da vam opišem koliko volim ovu pesmu i zašto mislim da je jedna od najboljih pesama ikada napisanih. Jedan od razloga je zato što je odlična za hodanje. Počinje tako mirno, zvucima talasa, i onda kad vas udari onaj drugi refren, odjednom sunce sija, koračate čvrsto napred i ceo svet je vaš.
Savet: sledeći put kada budete neraspoloženi, izvedite Champagne Supernova u šetnju. Na ripitu.

2. The Killers – Battle Born

Koliko mi se isprva ova pesma nije dopala, toliko je sada volim. Ima nešto izrazito moćno u njoj i strašno je dobra da je pustite sebi dok koračate prema nečemu bitnom što izaziva tremu kod vas – poslovnom sastanku, bitnom školskom času, prijemnom (pogodite ko je sebi puštao ovo pred prijemni… Tako je, ja sam. I, hej, položila sam ga!). Ima nečega u tome da vam Brendon govori da ste rođeni spremni za bitku, hm.

1. Stellify – Ian Brown

Ah, došli smo i do moje omiljene pesme za hodanje, Ne znam šta je to u vezi sa njom što mi toliko odgovara za hodanje, verovatno je taj neodoljivi ritam. Mislim, slušajte to! Opet, možda je i spot krivac za to, jer očekujete da će se svaki put kada je slušate iza vas pojaviti trubači, perkusionisti i žute zastave koji će pratiti svaki vaš korak. Međutim, (nažalost) niko od nas nije Ijan Braun.
Genijalna pesma koja je pravi pokazatelj toga da ljudi koji su godinama bili deo nekog značajnog benda mogu imati i kvalitetan solo rad.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: