Artist of the Week: Foals

Iskreno, ne znam kako je prošlo ovoliko dugo, a da se ni Sofija ni ja nismo setili da pišemo o ovom bendu.
No dobro, sada ćemo da ispravimo tu “grešku”. Pre svega, ono što se meni sviđa kod Foalsa, jeste što od albuma do albuma zvuče drugačije, ali vam to opet ne smeta, kao što su to slučajevi sa nekim bendovima kada vam se ne svidi promena ili eksperimentisanje sa zvukom. Antidotes je tipičan indie-rock album i ja uvek vikenm KAKO SU MAAALI kad gledam spotove, i ovaj album vam otvara mogućnost da na primer povučete komparaciju Philippakis-Okereke u vokalnom smislu, ali i generalno u celosti, debi album je nekako najsličniji muzici koju stvara Bloc Party. Iako moram da priznam da ovo nije moj njihov omiljeni album jer se pored svega oseća da ima još toliko prostora za rad i da ne postoji neka kohezija među pesama, pogotovo kada preslušate drugi, a kamoli treći album.

Ja iskreno ne znam osobu koja nije čula Spanish Sahara, a da je ostala ravnodušna. Sve u vezi s tom pesmom je magično, a Total Life Forever je u neku ruku preokret u radu ovog benda, i najsličniji je onome što su potom uradili sa Holy Fire. U ovom momentu već možemo da pričamo o Foalsima kao zrelom, kvalitetnom indie-rock bendu koji se distancirao od prvobitnog “mladalačkog” (početničkog?) haosa.

Poslednji, a po mom mišljenju svakako i njihov najbolji album je Holy Fire. Prosto ovo je najkompletniji album od sva tri, i pritom ima i Inhaler kao jednu od najmoćnijih pesama savremene (indie-rock) muzike, a tu si i Everytime, Late Night, My Number.. Ovaj album je zasigurno obeležio zimu 2012/13. ali i celokupni rad Foalsa. Osećam kao da su konačno zaokružili svoj zvuk i ne bih imao ništa protiv da nastave u ovom pravcu. Bilo kako bilo, uz nešto klimaviji početak, Foalsi su uspeli da se etabliraju kao jedan od najvećih i najboljih bendova današnjice i, i više nego zasluženo su, uz nešto manje zakašnjenje, dobili mesto u rubrici Artist of the Week.


P.S. Uskoro izlazi Foals live at Royal Albert Hall i izvinjavam se svim ljudima koji me imaju na društvenim mrežama ali jednostvano ne mogu da dočekam i da se sudržim pa malo fangirl-ujem. Pozdrav i hvala na razumevanju. (POGLEDAJTE)

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

One response to “Artist of the Week: Foals

  1. videh ih veceras lajv ;D pevac je upao u publiku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: