Introducing: Luke Black

1476949_10202941055275628_211787813_n

Ovoga puta nešto drugačije, ali nešto što je i Sofiju i mene iznenadilo stoga smo odlučili da postavimo na blog. Luke Black nije nešto o čemu inače možete da čitate na Soundavenue, ali je svakako nešto što je u neku ruku jedinstveno na našim prostorima (Luka živi u Beogradu). Pre dva dana izašla je prva pesma Nebula Lullaby koji je propraćen video-radom (visual experience) sa albuma Element of Crime koji bi trebalo da izađe u toku 2014. godine, stoga smo malo porazgovarali s Lukom.

Pre svega šta možeš da nam kažeš o konceptu samog albuma Element Of Crime i o ideji visual experience-a?

Koncept albuma je beg dva kriminalca od Kafkaesque-nog suda i mentalni, religiozni, fizički i električni put na Harliju ka utočištu i savršenstvu. Visual experience je nešto što oslikava proces stvaranja muzike slikarskom tehnikom u vidu portreta, animacija, boja, filmova, dok je ta slika real-time predstava odnosno život, bilo da je stvaran ili stvoren.

Šta te inspiriše i koje teme se provlače kroz album?

Inspiracija dolazi iz krajnosti, kao vrisak ili nezaustavljiv smeh, s tim što je ovaj album inspirisalo ovo prvo. Svaka pesma ima svoju temu ali album je pisan po redu kako su pesme poređane, tako da je napravljen da se sluša ceo. Neki od motiva su magija, religija, degeneracija, moda i seksualnost, jako zabavno.

Kada možemo da očekujemo Element of Crime?

Nisam siguran kada će album izaći, ali ako ne bude 2014. onda vas molim da me ekskomunicirate iz muzičke crkve.

Da li imaš u planu live nastupe ili neku vrstu promoa?

Trenutno radim na vizualizaciji live nastupa. Od prvobitne preambiciozne ideje polako uzimam najpotrebnije stvari i sklapam da to bude koncizno i koherentno. Ideja je konceptualni performans tako da je istovremeno i vizuelno iskustvo ali i elektro rejv. Što se promoa tiče, voleo bih da imam finalni produkt kompletnog albuma, ali prvi singl će biti u prvoj četvrtini sledeće godine.

Soundavenue će nastaviti da piše Black-ov rad, tako da ćete u skorjioj budućnosti sigurno moći da čitate još nešto o ovom momku, a ispod poslušajte odličnu Nebula Lullaby.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: