Soundavenue’s Best new Acts of 2013

Ova godina je bila sjajna: povratak bendova kao što su Arcade Fire, Franz Ferdinand, Babyshambles, The National, a bilo je i odličnih debi izdanja kao što su nam to priredili HAIM, Lorde, Tom Odell ili Disclosure (koji neće biti obuhvaćeni ovom listom jer su za razliku od ovih izvođača doživeli “nešto” veći komercijalniji uspeh)Lista Best New Acts of 2013 nije poređana ni po kakvom redosledu, već je čisto rezime i najbolje od onoga što smo vam pisali u Introducing/New rubrikama, a o mnogima od njih smo pisali na samom početku (maj/jun) stoga je i neka vrsta prisećanja, stoga-vežite se, polećemo.

Swim Deep su tzv. Soundavenue bebice (sa još nekoliko izvođača sa liste) koji su sa nama od početka, kao što možete da vidite Sofija je o njima pisala već u drugoj nedelji, i stoga smo emotivno vezani za ove momke iz Velike Britanije, čiji indie-pop zvuk i pesme kao što su Honey ili King City nisu mogli da zaobiđu ovu listu.

Divan vokal, Velika Britanija je ove godine obilovala kvalitetnim, ženskim izvođačima, a Lizbet Sempa je upravo jedan od njih. Njena On These Hills je jedna od emotivnijih pesama ove godine, a slatka Sempa je čak i retweet-ovala naš post o njoj!

Jedan od najinteresantnijih muških izvođača ove godine svakako je Josef Salvatkoji je samo jedan talas u moru odličnih izvođača koje nam je Australija ove godine podarila, što je i dokazao pesmama Hustler i This Life.

Svakako jedne od NAJLEPŠIH izvođača jesu Bloom Twins, i Fahrenheit je neodoljiva pesma i jedva čekamo da vidimo šta su nam bliznakinje Kupriienko spremile za 2014. godinu!

Ova lista naravno ne može da prođe bez još jednih Soundavenue bebica, a to su momci iz Australije-MOVEMENT, koji će početkom 2014. godine biti na turneji sa Solange, a to su i zaslužili nakon sjajnih pesama kao što su Feel Real i Us. Takođe, Soundavenue bi u januaru trebalo da radi intervju sa ovim momcima tako da pratite nas!

Jedan od najboljih ženskih izvođača ove godine jeste mlada BANKS, koja je između ostalog uvrštena u listu za BBC Sound of 2014, a London EP se našao i u našem izboru najboljih EP izdanja ove godine, uskoro ćete moći i nešto obimnije da pročitate o ovoj mladoj dami.

Take Me To Church EP Irca Hoziera nas je oduševio odmah po izlasku, pozicionirajući se kao jedan od najočaravajućih EP-eva ove godine.

Dama o kojoj smo dosta pisali u godini na izmaku jeste Laurel koja je takođe u ekipi Soundavenue bebica, i nakon Blue Blood i Fire Breather jedva čekamo da čujemo ceo album ove devojke iz Londona!

Arthur Beatrice su sa malo podataka i dobrom muzikom uspeli da podignu podosta hajke oko njih, a Carter je pesma kojom smo bili opsednuti ove godine.

KHUSHI se nakon jedne “stanke”, vratio sa dorađenom verzijom zvaničnog debi singla Magpie koji volimo, a još više volimo akustičnu verziju ove pesme.

Pored BANKS, i Chlöe Howl je možda izvođač koji je sa ove liste doživeo najveći komercijalni uspeh, i takođe se našla na listi BBC Sound of 2014 što je opravdano, ako uzmemo koliko su dobre pesme Rumour i No Strings.

Takođe Soundavenue bebice, čiji je debi EP Tropes takođe uvršten u našu listu najboljih EP izdanja za ovu godinu. Crushed Beaks su bend čijem zvuku nismo mogli da odolimo, a nisu ni oni mogli nama stoga ćemo takođe u januaru s njima raditi intervju!

Freddie Dickson možda nije toliko ispraćen, ali verujte nam, jednom kada poslušate njegov debi EP Shut Us Down, nećete moći da se odvojite od ovog momka.

Ah, Tor Miller.
Toliko.

P.S. Danas/sutra ćete moći da pročitate intervju koji je Soundavenue radio sa Millerom!

To bi otprilike bila naša selekcija najboljih od najboljih novih izvođača, sigurni smo da ih je bilo još, ali se ovaj post onda nikada ne bi priveo kraju.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: