Spotlight: BROODS

Broods_Photo04_UniversalMusic

Kada smo nakon njihove prve pesme Bridges pisali o BROODS u oktobru prošle godine, povukli smo razne paralele CHVRCHES/The xx etc. Međutim, vokalistkinja i njen Goulding-ish glas i i Oliver The xx glas Caleb Notta u kombinaciji sa laganom, elektro-pop produkcijom rezultirali su sasvim solidnim debi EP ostvarenjem.

Uvodeći nas polako u svoj svet uz Never Gonna Change, nakon ovog EP-a za BROODS it’s not gonna feel quite the same. Easy-going indie/electro-pop balada sasvim je daleko od toga da ostavi wow-effect na slušaoca, ali je taman dovoljna da vas natera da poželite još, što je Pretty (good) Thing. Pretty Thing nešto više upbeat od svoje prethodnice čija vokalna interpretacija na momente i zazvuči na onu Oliver/Romy Madley sasvim nas lepo uvodi u ono što smatram peak-om EP-a  (pored Coattails) u pogledu utiska koji je ostavila na mene – Bridges. Sleep Baby Sleep i Taking You There su onaj tip pesama za koje kažemo da su “LEPE” ali u suštini ukoliko niste u odgovarajućem raspoloženju, to su pesme prilično pozadinskog tipa koje bismo samo tako pustili (ponavaljam ukoliko niste u baš tom mood-u). Na kraju, lepo poentiran i upakovan EP sa Coattails na kraju BROODS EP je kao evropski indie dokumentarni film na Sandensu – super, ali ne gleda vam se uvek (sluša u ovom slučaju).

Kada smo se već dotakli paralela u muzičkom smislu, neminovno je da se ne zapitamo da li su BROODS upravo ono što su protekle godine u muzici bili CHVRCHES i London Grammar? (Pored naravno Lorde) Novi Zeland postaje jedan veliki zemljotres dobre muzike, a BROODS prete da postanu njegov novi epicentar.

BROODS EP je dostupan i na Deezer-u i preslušajte ga ovde.

 

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: