Top 5 pesama kojima valja započeti dan

Čvrsto verujem u to da muzika koju prvo čujemo/pustimo kad se probudimo uveliko utiče na naše raspoloženje tokom celog tog dana. Iako se, recimo, meni često dešava da se probudim sa mišlju “Hmmmmm, danas mi se sluša samo Dejmijen Rajs” u glavi i onda se posle ceo dan pitam ODAKLE SE STVORILA OVA MELANHOLIIJA OKO MENE????
Elem, ono što pokušavam da kažem je da postoje određene pesme koje bude neku pokretačku energiju i volju za životom u meni, a pošto ide proleće i lepo vreme, prosto nema smisla da se budim uz tužnu muziku, tako da sam odlučila da podelim ovaj poletni top 5 sa vama.

5. R.E.M. – Shiny Happy People

Apsolutno savršena pesma za jutro. Počinje lepo i mirno i polako vas dovodi do toga da želite da iskočite iz kreveta i igrate koreografiju sa kraja spota do iznemoglosti. Plus, kako da se ne kezite kao idiot kad vidite Majka Stajpa sa narandžastim kačketom na glavi kako skakuće kao dečak? I ta šarena pozadina i fabulozna haljina Kejt Pirson. Sjajne stvari.

4. Sufjan Stevens – Chicago

Sufjan je anđeo među ljudima i ne možete me ubediti u suprotno. Generalno kad ga slušam imam “VAU TAKO SAM SREĆNA ŠTO SAM ŽIVA” kliše momente, ali ova pesma (+ All Delighted People, ali nju sam već uvrstila u top 5 pesama koje menjaju živote, pa da se ne ponavljam) je posebna priča. Prosto da se naježite od njene divnoće.

3. U2 – Beautiful Day

Zar ovo nije malo očigledan izbor? čujem vas kako pitate. Možda, ali to ga nikako ne čini manje savršenim ili nepotrebnim. U2 su uvek, uvek potrebni.

2. Elbow – A Day Like This

Bože, kakva APSOLUTNA DIVOTA od pesme. Kad bi svi s vremena na vreme proveli jedan ceo dan slušajući samo nju, svet bi bio lepše mesto, garantujem vam.

1. Arcade Fire – Ready To Start

…a taman ste se ponadali da će makar jedan top 5 proći bez Arkejda. E pa hahahaha je sve što imam da vam kažem. Skačite iz kreveta, spremni ste da započnete novi strava dan!

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: