Spotlight: The Orwells

Iako možda izgledaju kao gomila klinaca koji su odlučili da uđu u garažu i oforme bend iz nekog srednjoškolskog hira – nemojte se prevariti, Orwells uopšte ne zvuče naivno. Iako, ruku na srce, zaista zvuče vrlo garažno, što je upravo razlog zašto su mi za kratko vreme postali jedni od miljenika.

Orwells nam dolaze iz predgrađa Čikaga i iako su svoj prvi album (Remember When) objavili još 2012, tek sada počinju da dobijaju pažnju muzičkih kritičara i medija uopšte. Iza sebe imaju još i dva ep-ja – Other Voices Who Needs You.

Zanimljivo je da je da većinu benda zapravo povezana rodbinski, dvojica od njih su rođaci, a dvojica blizanci… Mislim, šta je sa Amerikom i bratskim rok bendovima? Prvo National, pa Kings Of Leon, sad Orwells… Čudne stvari. Elem, nemojte pogrešno da me shvatite, ne bunim se (samo primećujem pomalo nebitne sitnice)!

Nedavno su gostovali kod Dejvida Letermana koji je odlepio za njima, što će, verujem, doprineti njihovom publicitetu. Čak ih je zvao i na bis! Mislim da je to što je Leterman toliki fangirl za njima dovoljan razlog da im date šansu i da ih poslušate, međutim, ako se i dalje kolebate, dozvolite mi da vas ubedim – zvuče kao učenici Black Keys-a sa blaaaaaaagim primesama ranih Mankiza i zaista imaju sjajnu energiju. Verujte mi. A i osim toga, kako ne poslušati bend koji ima tako dobro ime?

Ostavljam vas sa mojom omiljenom njihovom pesmom, prljavom Dirty Sheets. Slušajte samo te rovite gitare!

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: