Artist of the Week: Bombay Bicycle Club

PROMO BBC universalmusic.rs

Osim što smo shvatili da o njima nismo pisali još uvek, još jedan od povoda zbog kojeg su Bombay Bicycle Club u ovonedeljnoj rubrici Artist of the Week je i njihov poslednji, četvrti, album So Long, See You Tomorrow.

Kada su se pojavili, Bombay Bicycle Club su skoro po momentalno etiketirani kao “hottest new band”. Njihov debi album I had the Blues, but I shook them Loose (2009) je tada potvrdio tu etiketu, predvođen singlom Always Like This.

Očigledno puni elana, bend izbacuje dva albuma odmah 2010. i 2011. godine – Flaws i A Different Kind Of Fix. Nešto akustičniji, Flaws je laganiji, malo nesigurniji naslednik njihovog prvenca posredovan velikim očekivanjem od benda kako od kritičara, tako i od publike. Kako god, Ivy & Gold je Zane Lowe imenovao tada za Hottest Record in the World.

Treći album, A Different Kind of Fix je već pokazao znake eksperimentisanja koji su se kasnije preneli i na poslednji So Long, See You Tomorrow, koji se na kraju ispostavio kao njihov najuspešniji album – i što se komercijalnog uspeha tiče i kod muzičkih kritičara.

Za kraj, neminovno je izostaviti još jedan razlog zbog kog pišemo o njima – pogledajte BBC kako izvode F For You (Disclosure) u BBC Live Lounge-u, a zapravo…

…ceo post je vodio ovom gifu zbog kog su Bombay Bicycle Club naš Artist of the Week:

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: