The Fault in their Soundtrack

 

Review by: Stefan Gavrilović

Mislio sam da vreme od pročitane poslednje stranice knjige pa do izlaska filma The Fault in our Stars nikada neće proći, ali dobili smo savršeni poklon kako bi prekratili to vreme: soundtrack. U poslednje dve godine filmska industrija nije štedela kada je u pitanju muzika koja će pratiti njihove filmove, podarivši nam jedne od najkvalitetnijih soundtrackova (The Great Gatsby OST, Hunger Games: Catching Fire OST itd.) i mogu slobodno reći da ovaj staje rame uz rame sa svima njima. Osim što okuplja zavidnu ekipu dobrih muzičara: Ed Sheeran, Tom Odell, Lykke Li, Grouplove i druge, on je postigao i savršen balans između onog veselog osećanja, koji vam stavlja mali osmeh na lice koga niste ni svesni, i tuge, baš kao i sama knjiga. Izdvojio sam nekoliko pesama koje smatram landmarkom ovog saundtreka:

Ed SheeranAll of the Stars: Lično mi je drago što je Sheeran odabran za vodeću numeru ovog filma, osim što mislim da je nepravedno zapostavljen kada je muzika za prošli blokbaster u  pitanju (dva puta je odbijen za Catching Fire OST), čini mi se I da dugo čekamo da nastavi debitantski uspeh. Tekst pesme nam govori o osećanjima dva glavna lika, čak možete i same scene iz knjige prepoznati, čineći je savršenim zaštitnim znakom filma.

 

GrouploveLet me in: Ovaj bend zauzima posebno mesto u mom srcu baš zbog mogućnosti da iznese kako one veselije pesme tako i one pretužne. Ovo je jedna od veselih, izuzetno pogodna za proleće i sedenje (ili ležanje) u prelepom parku dok mislite na osobu koju potajno volite. “Gimme, gimme that love, I’ll be waitin’ for ya / Catch my hand, I’ll be fightin’ for ya” nam poručuje refren, budite hrabri i recite to i simpatiji.

Tom OdellLong Way Down: Ovaj mladić jednostavno nije sposoban da nas razočara. Ova pesma je sve što želite od Odella, i više. Jako mi je drago što su je preuzeli sa njegovog debitantskog albuma jer savršeno upotpunjuje celu priču.

Charli XCXBoom Clap: Ova devojka me sve više i više iznenađuje. Počev od ranijih pesama, preko saradnje sa Iggy Azaleom u pesmi Fancy (znam da vam ne izlazi iz ušiju), u stanju je da napravi savršeno zarazne pesme. Takav je slučaj i sa ovom. Sigurno će vam biti jedna od omiljenih dok budete išli ulicom, sa slušalicama u ušima, praveći od svog života kratke kadrove letnjih scena koje viđamo u serijama.

STRFKRWile I’m Alive: Pesma koja me, ne znam zašto, podseća na Metronomy-ev The Bay. Stavio bih ih na istu chill-na-ležaljci playlistu. Ako ste voleli The Bay, volećete i ovu.

BirdyNot About Angels: Glas ove devojke naveliko nadomešta to što ste svaki put iznova iznenadim kad se setim koje je godište. Dok tananim ali zrelim glasom peva „Don’t give me up”, jasno vam je da odlično oslikava odnos između Hejzel i Augustusa koji, iako na početku znaju da je njihova ljubav neće trajati dugo, odlučuju da se bore jedno za drugo.

Lykke LiNo One Ever Loved: Pesma kao da je sačuvana posebno za ovu priliku umesto da bude deo njenog poslednjeg I Never Learn albuma, punog power balada. „You’re the one I will remember every night before the dawn!“, ona neće zaboraviti njega a mi, svakako, nećemo zaboraviti njen doprinos ovom saundtreku.

M83Wait: Apsolutno savršena. Apsolutno savršena muzika. Apsolutno savršen glas. Apsolutno savršen završetak soundtracka. Ne mogu opisati koliko mi je drago što su preuzeli ovu pesmu sa njihovog poslednjeg Hurry Up, We’re Dreaming albuma i mogu samo da se nadam da će je dobro iskoristiti u filmu.

 

Siguran sam da ćete u tekstovima ovih pesama pronaći dovoljno dobar lyrics da pošaljete na broj 1003, a kasnije i skrinšot te poruke na mejl soundavenue@hotmail.com. Uživajte u soundtracku dok zajedno odbrojavamo dane do srpske premijere filma The Fault in our Stars, 12. juna.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: