Ti u CK 13 // Četvrtak 19.06. – Vidimo se!

 foto: facebook stranica Ti

Pošto smo shvatili da do sada nismo spominjali ovaj fenomenalni duo, evo idealne prilike da se upoznate sa bendom Ti. Ono što ćemo pokušati da izbegnemo jeste wikipedia najava koju koriste svi mediji ‘Ti je psihodelični pop beogradski sastav formiran 2012. godine’ – Ti je toliko više od psihodeličnog pop sastava iz Beograda da je glupo da mu se prilikom svakog pomena i najave hefta ova fraza.

Pre nego što bilo napišemo više – VAŽNO: Ti u četvrtak 19. juna sviraju u Crnoj Kući u Novom Sadu, od 21h uz podršku dve mlade pevačice – Nadje i Dojo. Cena ulaznice je 250 dinara, link za event je ovde (kliknete GOING i budite kul), a satnica događaja koji ne bi trebalo da propustite izgleda ovako:

21:00 – 21:20 Nadja
21:30 – 22:15 Dojo
22:30 – 23:45 Ti

E sad, ukoliko još uvek niste odlučili da se pojaviti na ovoj svirci, da vam približim bend Ti. Nakon EP-a Koliko dana, bend je izbacio debi album Vidimo se! (klikom možete preuzeti besplatno/kupiti album na bandcampu). Prvi put sam čuo Da ti želim dobra jutra, i nakon Repetitora i Stray Dogga ovo je, da kažemo, treći domaći bend koji mi se baš baš svideo, tako da sam oformio svoje domaće muzičko Sveto Trojstvo (autor ove fraze je naravno Sofija).

Nakon što sam odslušao pesmu jednom, i još jednom i tako u krug imao sam novu opsesiju. Album Vidimo se! je došao kao šlag na vrhu torte (nisam mogao da smislim ništa više kliše), kao potvrda svih mojih očekivanja. Ti su za veoma kratko vreme uspeli da kreiraju autentičan zvuk, a čini mi se i da su ubrzo stekli svoju (stalnu) publiku. Vidimo se! je ono što je falilo muzičkoj sceni, uspevši da uvuče slušaoca u svoj mikro-univerzum od 9 pesama, od kojih lično izdvajam To su samo reči, Bez razloga, Sudbina i Naša drama. Čak su i nazivi njihovih pesama toliko lirični, Ti nije psihodelični pop duo, oni su soundtrack svakodnevnog života.

Dakle, u četvrtak 19.06. očekujem da svi igrate ovako…

…ili makar da pevušite sa ovim pretalentovanim momcima. Sve u svemu Ti su jedno veliko:

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: