Interview: MATES

10719093_10204156563049895_1929545013_n

 

Iako je Soundavenue primarno muzički blog, nekad volimo da izađemo u susret i mladim ljudima koji počinju da grade svoje ime. Ovoga puta u pitanju je modni brend MATES, iza kog stoje Marko Ilijev i Saša Stević, mladi dizajneri koji će nam se predstaviti i na ovogodišnjem Belgrade Fashion Weeku.

Upravo si pokrenuo brend sa svojim drugom MATES, možeš li nešto da mi kažeš o tome? Ko stoji iza toga, kako je brend nastao, koji su vam planovi u skorijoj (i daljoj) bućnosti? Koji su vam uzori?

Ideja o brendu  rodila se kada smo shvatili da imamo vrlo slična razmišljanja i ciljeve, dok smo zajedno radili na vežbama i pripremali se za isipte. Tokom rada na jednoj od vežbi došli smo na ideju da sami sebi zadamo inspiraciju i probamo da odgovorimo na istu skicama. Veoma smo se iznenadili kada smo shvatili da su nam neki od stajlinga skoro pa indenticni. Nakon toga razradili smo i definisali skice i oformili osam stajlinga koje smo na kraju i realizovali. Svakako da iza brenda stojimo Saša i ja, ali ne bih zanemario ekipu koja nam je pomogla u realizaciji celokupnog  projekta, idejnog i vizuelnog identiteta brenda. Nemamo jednog dizajnera kao uzor, postoji mnogo izvanrednih i uspešnih ljudi čiji rad veoma cenimo i poštujemo.

Da li ste smislili koju ćete muziku koristiti za vinjete?

Svakako da već imamo pripremljenu muziku za vinjete a u pitanju je muzika iz filma Stoker koji je veoma uticao na samu inspiraciju i atmosferu koja se provlači kroz kolekciju.

S obzirom na to da je ovo blog koji se primarno bavi muzikom, da li te/vas muzika inspiriše ili na bilo koji način utiče na proces kreiranja? Da li je u pitanju žanr muzike, konkretan neki period, izvođač?

Muzika nam je jedan od neiscrpnih izvora inspiracije i jedan od faktora koji veoma utiče na sam proces stvaranja kolekcije. Nemamo omiljeni žanr ni izvođača ali u toku stvaranja ove kolekcije slušali smo dosta muziku komponovanu za neke drame, trilere i horore kao i izvođače kao što su Lana Del Rey, Lorde,  Emily Wells, Sam Smith, Duffy…

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ako bi morao da izabereš jedan album ili izvođača na kome bi bazirali svoju kolekciju, koji bi to album/izvođač bio i zašto?

Ako bih morao da izaberem album onda bi to svakako bila muzika za film Stoker a što tiče izvođača to bi bila Lorde kao izvanredan vokal koji se buntovno probija kroz masu.

Kada bi morao da izabereš jednu pesmu koja bi opisala vašu kolekciju koja bi to pesma bila?

Naravno da postoji pesma koja u potpunosti opisuje našu kolekciju, ali kako bismo još malo držali sve ljude u iščekivanju, možda je najbolje da to ostavimo kao tajnu.

Zaštitni znak, na neki način, bloga Soundavenue su Top 5 liste, tako da bih te zamolio da sastaviš tvojih Top 5 modnih ikona u muzičkoj industriji?

Pa ima ih dosta ali bih izdvojio izvođače kao što su Iggy Azalea, Lady Gaga, Paloma Faith, Rihanna i Lorde.

Advertisements

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: