Top 5 nastupa @ EXIT // 10. jul

 

Danas počinje još jedno, i to petnaesto (!) izdanje EXIT Festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, a blog Soundavenue će za svaki dan izdvojiti pet nastupa koje ne bi trebalo da propustite tokom ova četiri festivalska dana. (Delimično) promenivši koncept festivala, ili makar fokusirajući se na druge taste cultures, EXIT ove godine nedvojmljivo oskudeva kada su u pitanju headliner-i u vidu bendova ili izvođača (koji nisu DJ acts), ali svejedno na programu ima nekoliko zrakova svetlosti na kraju tunela. Nezaboravna zabava startuje večeras od 19h kada se otvaraju kapije, a line up je, moram priznati u poslednjih nekoliko godina zaista sekundaran s obzirom na to da je provod uvek dobar.

1. Pet Shop Boys // Main Stage // 00.00 

 

Zaduženi za svečano otvaranje festivala, u ponoć na Main stage izaći će britanski duo Pet Shop Boys koji će, siguran sam zabaviti publiku svim svojim hitovima sa njihovih impresivnih 13 albuma. Pet Shop Boys su bili među poslednjim objavama, i na neki način brane boje starog EXIT-a, a nikako nemojte propustiti njihov nastup u ponoć na glavnoj bini.

 

2. Disclosure // Dance Arena // 00.30

 

I dalje mi nije jasno zašto je Skrillex na Main-u, a Disclosure na Dance Areni, u svakom slučaju, u 00.30 pohitajte u Dance Arenu i poslušajte zasigurno jedan od hottest acts trenutno u muzici na ovogodišnjem EXIT (nasuprot Gloriji Gejnor??????).Disclosure su osvojili sve svojim debi albumom Settle (saradnje sa Jessie Ware, Sam Smith etc.), a preporučujem ih iz ličnog iskustva jer će ovo biti jedan od boljih live nastupa na festivalu ove godine.

 

3. Stromae // Main Stage // 22.00

 

Bez obzira na moj lični stav o ovom izvođaču, bili biste budale ukoliko ne idete na ovaj nastup makar da gledate splavare i splavarke kako pokušavaju da viču lyrics za pesmu Papaoutai. Dakle, Maestro na glavnoj bini, neposredno pre Pet Shop Boys-a u 22h.

 

4. The Afghan Whigs // Fusion Stage // 23.00

 

Za prvo veče, jedan od malobrojnih bendova koji su prešli put od grunge-garage-indie punk do klasičnog rock benda, američki The Afghan Whigs. Ukoliko niste vatreni fan Stromae, u 23h ih možete poslušati na Fusion Stage-u.

5. Carl Craig

Što da ne.

 

About soundavenue

https://www.facebook.com/soundavenueblog

Leave a comment

Categories